Lachgas

Bij tandartspraktijk Dent All Care is het mogelijk een tandheelkundige behandeling te ondergaan met behulp van lachgas. Lachgas heeft zich bewezen als veilige methode om patiënten te kunnen behandelen bij onder andere angst, kokhalzen en een lichamelijke/geestelijke handicap.

Wat is lachgas?
Lachgas zorgt ervoor dat angsten tijdens de behandeling van de tandarts worden afgevlakt of volledig verdwijnen. Dit zonder verlies van bewustzijn. Lachgas is een lichte vorm van narcose. Gebruik van lachgas leidt tot een prettig en ontspannen gevoel bij de patiënt.

Voor de behandeling
Voordat de tandheelkundige behandeling wordt begonnen, wordt eerst het plan voor deze behandeling met u besproken. De medische, emotionele en tandheelkundige kanten zullen zo goed mogelijk aan u worden uitgelegd. U heeft daarbij alle gelegenheid om uw vragen te bespreken.

Lachgas is niet voor iedereen geschikt. De tandarts bepaalt aan de hand van een aantal criteria of het behandelen met lachgas, een optie is. Als tijdens dit gesprek wordt gekozen voor een behandeling met lachgassedatie, wordt eerst alles aan u uitgelegd.

Vooraf dient u met de tandarts te overleggen over medicijnen die u eventueel gebruikt. Wanneer u komt voor de behandeling met lachgassedatie mag u in de uren daaraan voorafgaand niet te veel eten. Een licht ontbijt of een lichte lunch is toegestaan.

De toediening
De behandeling begint met het passen van het neusmasker, waarmee het lachgas en de zuurstof worden toegediend. Het neusmasker is doormiddel van twee slangen verbonden met een speciaal hiervoor ontworpen mengapparaat, waarmee de gewenste verhouding lachgas en zuurstof gemengd kan worden.

De introductie begint met zuivere zuurstof, waarna steeds stapje voor stapje de lachgas wordt toegevoegd en vermeerderd. Dit gebeurt tot het moment dat u zich prettig en ontspannen voelt. Bij deze optimale concentratie lachgas, die gemiddeld 30-35% bedraagt, vindt de behandeling plaats.

De behandeling
De tandheelkundige behandeling verloopt verder op de normale wijze. Dit betekent dat de plaatselijke verdoving in de meeste gevallen ook gewoon nodig blijft. Alleen vindt u het allemaal veel minder erg en minder vervelend. U kunt zich beter ontspannen.

Het is van groot belang voor het slagen van de sedatie en de behandeling, dat u continu in- en uitademt door uw neus. Als u dat niet doet, vermindert de werking van het lachgas aanzienlijk. Dit betekent bijvoorbeeld ook, dat u tijdens de lachgassedatie niet mag praten. Een behandeling ‘onder lachgas’ kan dus niet doorgaan als uw neus verstopt is door verkoudheid.

Het gevoel
Het eerste gevoel kan wat onwennig en vreemd zijn, maar na een paar minuten verandert dat in een aangenaam, warm, ontspannen en zweverig gevoel. Sommige mensen vergelijken het gevoel met een aangename manier van een beetje dronken zijn: een prettig loom gevoel en een beetje afwezig. Het komt ook wel eens voor, dat iemand het een onprettig gevoel blijft vinden. In overleg met de tandarts zal dan gekozen kunnen worden voor een voorzichtige herhaling van de introductie op een ander moment of voor een alternatieve behandelaanpak.

Lachgas op deze wijze gebruikt (lage concentraties en korte behandelingen van meestal niet langer dan een uur) is ongevaarlijk voor de gezondheid. Wel wordt geadviseerd om lachgas tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap niet te gebruiken. 

Na afloop van de behandeling
De lachgassedatie wordt afgesloten met het gedurende ongeveer 5 minuten inademen van zuivere zuurstof. Een groot voordeel van lachgas is, dat wanneer het inademen van lachgas wordt gestopt, de werking ervan na 5-10 minuten is afgelopen en dat er vrijwel in alle gevallen geen na-effecten merkbaar zijn. Voor de zekerheid wordt geadviseerd om het eerste half uur nog niet aan het verkeer deel te nemen en om daarna nog extra voorzichtig en geconcentreerd te blijven.

Behandelingen

Aenean commodo ligula eget dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Enjoy easy, interesting layouts -without complex shortcodes. See All Doctors

Orthodontie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras ac felis

Lees meer

Pediatric Clinic

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada f

Lees meer

Lachgas

Bij tandartspraktijk Dent All Care is het mogelijk een tandheelkundige

Lees meer

Narcose

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada f

Lees meer

Rehabilitation Therapy

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada f

Lees meer

Diagnosis With Precise

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada f

Lees meer

Dent All Care is ook actief op Facebook Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes, tips en weetjes? Vind ons leuk!