Goede zorg voor alle tanden

Goede zorg voor alle tanden

Leerdam · Het centrum van Leerdam heeft er sinds vorig jaar een nieuwe onderneming bij: Tandartspraktijk Dent All Care en Gaaf!, een winkel met mondverzorgingsproducten.

Tandarts Willeke Hoegee staat voor de naam van haar praktijk: mondzorg voor iedereen. Voor alle mensen en voor praktisch alle mondproblemen. Samen met een mondhygiënist, drie preventie-assistentes, een klinisch prothesetechnicus, een officemanager en twee baliemedewerksters verzorgt ze dagelijks tandheelkundige zorg. “We vormen een heel fijn team en zijn enorm op elkaar ingespeeld. Klanten merken dat ook aan de sfeer. Natuurlijk staat kwaliteit voorop, maar wij maken ook tijd om even met klanten te praten. Je leert mensen kennen in de tandartsstoel. Ik ben er van overtuigd dat kwaliteit ook wordt bepaald door wat jouw klant in de stoel ervaart.”

media

Dent All Care houdt rekening met de beleving en eventuele angsten van de klant. Zo heeft de praktijk een speciaal geursysteem, waardoor het er niet ruikt naar de typerende tandartsengeur. Tevens staat er altijd muziek aan. “Mensen kunnen er op vertrouwen dat we de behandeling even stoppen als ze hun hand opsteken. Ze zijn bij ons niet alle controle kwijt in de stoel.” Voor mensen met hele grote angsten kan Hoegee lachgas inzetten. “Dit helpt om te ontspannen en zorgt ervoor dat de behandeling beter te verdragen is voor heel angstige mensen. Ze blijven gewoon bij kennis en kunnen communiceren.”

Dent All Care bestaat sinds 2004 en was gevestigd aan de Emmalaan. Om aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg te blijven voldoen, was een grote verbouwing noodzakelijk. Vanwege ruimtegebrek zou een behandelkamer opgeofferd moeten worden. “Dat was tegen mijn principe en dus werd het verhuizen.” Ruim anderhalf jaar lang heeft Hoegee gezocht naar de perfecte locatie, en uiteindelijk vond ze het pand op de hoek van het Spruytpad en de Vlietskant. De nieuwe praktijk telt – net als de oude – drie behandelkamers, maar voelt door de ruimere opzet groter aan. Een grafische foto van Hoegee’s kinderen siert de wachtkamer. “Want zonder de steun en hulp van mijn man en familie had ik dit allemaal niet kunnen doen.”

Het nieuwe pand bood ook de mogelijkheid om een winkeltje te openen. Enerzijds wilde Hoegee dat graag vanwege het straatbeeld, maar ook vooral als service richting haar klanten. “In de tandheelkundige zorg wordt preventie steeds belangrijker. Ik adviseer soms producten die wat moeilijker verkrijgbaar zijn. Nu heb ik alle producten waarmee ik werk op voorraad in mijn eigen winkel.” Iedereen kan bij Gaaf! binnen stappen en kan rekenen op een goed advies van iemand die tandheelkundig onderlegd is.

Redactioneel artikel door Marijke Verhoef – Het Kontakt editie Leerdam

Dent All Care is ook actief op Facebook Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes, tips en weetjes? Vind ons leuk!